ЗАВЕРШИВСЯ ПЕРШИЙ ЖИВОПИСНИЙ ПЛЕНЕР «МИСТЕЦЬКА ЗАТОКА»!

  • Дата публикации: 03.09.2009 - 07:22

На узбережжі Чорного моря, неподалік від Одеси,  відбувся  пленер українських художників, організований Міжнародним Арт Центром «Меценат». Захід тривав 2 тижні, і в наслідку отримав  постійну назву «Мистецька затока» як назву щорічних пленерів – постійної бази і резиденції митців.

Протягом двох тижнів майстри різних жанрів - Іван Кириченко, Леонід Бернат, Світлана Кондратенко, Володимир Труш, Антоніна Дубрівна, Тетяна Кугай, Леся Піша -   отримуючи враження , створювали свої роботи. Як зазначив куратор проекту – художник Віктор Хоменко, для першого пленеру «Мистецька затока» свідомо було обрано різнопланових художників. Головною метою цього заходу було створення позитивної креативної аури новоствореної  творчої бази  «Мистецька затока».

Володимир Труш писав реалістичні пейзажі. Антоніна Дубрівна  та Тетяна Кугай  передали свої враження  у  стилізованих натюрмортах та пейзажах, а Леся Піша продовжила серію енкаустики «Знаки любові». Навіть запрошений в якості гостя на пленер художник  Юрій Нагулко  після поїздки до Ольвії написав декілька філософських  полотен.

Отже, слід підкреслити, що значення  пленеру «Мистецька затока», передусім, полягає в тім, що він засвідчив перехід меценатства в Україні на якісно новий рівень – рівень втілення намірів та ідей . На цьому наголошували всі учасники – художники, мистецтвознавці, критики. Пленер, беззаперечно, став  важливою подією у культурному житті України, оскільки  цей захід – суттєвий крок до консолідації небайдужих до розвитку власне процесу меценатства в країні та  матеріалізації ідей щодо цього. У цьому сенсі варто зважити на велику роботу, яку провів  Міжнародний Арт Центр «Меценат» з організації, проведення вищезазначеного заходу і його внесок  у велику загальну справу меценатства  в Україні, тому що започаткував проведення регулярних пленерів, які відбуватимуться 4-5 разів щороку і залучив  до справи  більше меценатів і критиків(вже приєдналися Сергій Цупко, Олександр Прогнімак).Пані Золотарьова підкреслила, що  регулярність у цій справі є важливою річчю, оскільки сприяє систематизації та упорядкуванню цієї досить складної і багатогранної роботи.

Довідка:

Міжнародний Арт Центр «Меценат» створено в березні 2009 року. Ініціатором та організатором «Мецената» є  Олена Золотарьова. Незважаючи не незначний час свого існування, Арт Центр «Меценат» здійснив уже чимало проектів: концерти видатної української піаністки Євгенії Басалаєвої в Київській Філармонії та на Міжнародному музичному фестивалі в Любляні, виставки українських художників в Нью-Йорку на фестивалях «Наша спадщина» та «Союзівка», в Київському музеї російського мистецтва, eу серпні 2009 року проведено  пленер «Мистецька затока», який став важливою подією у культурному житті України. Діяльність Арт Центру «Меценат» та особисто Олени Золотарьової було відзначено багатьма дипломами та сертифікатами.

 

 




Читайте также:

Комментарии:

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 1 дней со дня публикации.

Панель управления

Войти

Вход для посетителей и журналистов
ПАМЯТКА
  1. Внимательно выбирайте раздел.
  2. Запрещены мат и оскорбления.
  3. НЕТ расизму и полит агитациям.

Регистрация

Copyright 2012 "СМИ Днепропетровск"

Использование материалов сайта в печатных
изданиях, без уведомления администрации,
строго запрещается. Ребенок
При использовании в сетевых изданиях
активная ссылка на сайт smi.dp.ua
обязательна.