Открытое обращение исполкома Днепропетровского городского совета к Кабинету Министров Украины

  • Дата публикации: 15.05.2009 - 19:36

Открытое обращение исполкома Днепропетровского городского совета к Кабинету Министров Украины

Шановна Юліє Володимирівно, шановні члени Уряду!


13 травня згідно з ухвалою виконкому УЄФА Дніпропетровськ було виключено з переліку міст, які змагаються за право приймати матчі ЄВРО-2012.

Це рішення стало шокуючою несподіванкою для громадськості міста. Проте, саме Дніпропетровськ зробив все можливе для того, щоб Україна стала країною, приймаючою ЄВРО-2012. Саме на передодні засідання у м. Кардиффі, у м. Дніпропетровську було введено в експлуатацію перший стадіон серед приймаючих країн. Це стало одним із вагомих аргументів для прийняття остаточного рішення щодо України, як приймаючої країни. При цьому Дніпропетровську не виділялось жодної копійки державних коштів ні на будівництво стадіону, ні на весь комплекс благоустрою навколо нього.

За оцінкою експертів УЄФА, Дніпропетровськ знаходиться у “зоні низьких ризиків” щодо транспортної інфраструктури та плану мобільності.

Спільно із Запорізькою міською радою було вирішено найскладніше питання щодо розміщення гостей та учасників чемпіонату, що відображено в технічному звіті УЄФА, де місто виключено із “червоної зони ризику”.

Єдиною нашою проблемою був і залишається аеропорт. Місцева влада жодним чином не може вплинути на його долю, оскільки об’єкт знаходиться у державній власності. Держава взяла на себе зобов’язання щодо підготовки міжнародного аеропорту м. Дніпропетровська. На проектування та реконструкцію нашого аеропорту у Державній цільовій програмі передбачено 360,0 млн. грн. державних коштів – замовник Міністерство транспорту і зв’язку України. Минулого року роботи так і не розпочалися. На неодноразові офіційні та неофіційні звернення міської ради, обласної державної адміністрації, Федерації Футболу України не було ніякої реакції. 14 вересня 2008 року на засіданні координаційної ради було надано доручення Кабінету Міністрів України щодо прискорення прийняття плану санації ВАТ “АК “Дніпроавіа’ та розроблення проектної документації на реконструкцію аеропорту. Указ Президента, який дозволяв приватизацію, з’явився лише 20 лютого 2009 року. Приватизація так і не відбулася. Більше того, Уряд навіть не встановив її термінів. Ми вважаємо, що саме через зволікання з боку держави м. Дніпропетровськ втратив шанс приймати матчі ЄВРО-2012.

Згідно з останнім технічним звітом УЄФА від 5 травня 2009 року усі аеропорти міст-претендентів, крім міста Києва, знаходяться у “червоній – найвищий зоні ризику”, тому, виконком УЄФА, обираючи міста, що прийматимуть ЄВРО-2012, керувався гарантіями, які надав Уряд. У тому ж самому звіті стосовно м. Львова зазначено: “Держава забезпечила фінансування деяких проектів і якщо не буде знайдено інвестора для будівництва нового терміналу впродовж наступних декількох місяців, держава бере на себе фінансування і цього проекту”. У зв’язку з цим у нас виникає питання – чому таких гарантій не було надано стосовно летовища міста Дніпропетровська?

Шановна Юліє Володимирівно, ми занепокоєні ситуацією, що склалася навколо Дніпропетровська. Чи не є це зволікання щодо підготовки документів по Дніпропетровському аеропорту ланцюгом спланованих дій? Хотіли б отримати відповіді на кілька важливих для нас запитань:

- Чому держава гарантувала по місту Львову не тільки державні замовлення, а й інвестиційні ризики, а по місту Дніпропетровську не гарантувала навіть власні повноваження?
- Хто від імені уряду підписав гарантії стосовно аеропорту Львова і чому таких гарантій не було надано щодо аеропорту м. Дніпропетровська?
- Хто з посадових осіб чи урядових організацій несе відповідальність і організовує роботу щодо підготовки аеропорту м. Дніпропетровська відповідно до вимог УЄФА?
Враховуючи вищезазначене, залишаємо за собою право подати апеляцію на рішення виконкому УЄФА, оскільки згідно з правилами, це дозволено робити протягом 20 діб з дня оголошення результатів. Чекаємо відповідь до 23 травня 2009 року.
Звернення затверджено рішенням виконкому Дніпропетровської міської ради від 14.05.09 № 1085

З повагою Міський голова І.І. Куліченко

Ключевые теги: Иван Куличенко, мэр Днепропетровска



Читайте также:

Комментарии:

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 1 дней со дня публикации.

Панель управления

Войти

Вход для посетителей и журналистов
ПАМЯТКА
  1. Внимательно выбирайте раздел.
  2. Запрещены мат и оскорбления.
  3. НЕТ расизму и полит агитациям.

Регистрация

Copyright 2012 "СМИ Днепропетровск"

Использование материалов сайта в печатных
изданиях, без уведомления администрации,
строго запрещается. Ребенок
При использовании в сетевых изданиях
активная ссылка на сайт smi.dp.ua
обязательна.